Smukt udsmykkede termalbade med velgørende varmt vand, gamle kaffehuse med stor konditorkunst og sigøjnerkroer med schnitzler og violinmusik, endnu engang velkommen til Budapest.

Helsebringende kurbade med svovlholdigt vand. Hundrede år gamle habsburgske kaffehuse, der minder om royale balsale, og snorlige paradegader med pompøse villaer i nyrenæssancestil.
Centraleuropas kronjuvel er efter murens fald blevet en af EU’s funklende metropoler.

Ungarns hovedstad folder sig ud på begge sider af Donau-floden. På venstre side af bredden ligger Buda med byens hjerte, Borghøjen, det markante Gellertbjerg, der knejser 200 meter over byen samt udsigtsposten, Fiskerbastionen. Her har man første parket til en sjældent smuk kulisse med Buda-bjergenes grønne skovområde som bagtæppe.

På højre side af Donau ligger det flade og mere metro-pulserende Pest, der strækker sig langs floden og ud til Mátra-bjergene med et myldrende gade- og caféliv, et rigt kulturliv og storslåede boulevarder der leder tankerne hen på Paris. Promenér på Andrássy ut, den 2,5 km lange paradegade, der flankeres af 150 villaer i solid nyrenæssancestil fra anden halvdel af 1800-tallet.

Oplev Pests Broadway gennem Statsoperaen og det omkringliggende kvarter, der summer af unge musikstuderende, kunstnere og skuespillere, der stiller sulten på billige spisesteder.

Tag på strøgtur ad gågaden Váci utca med de talrige indkøbsmuligheder og følg duften af paprika, hvidløg, frisk kød og frugt i den store markedshal ved Frihedsbroen.
Forkæl endelig din krop og sind med en tur i et af Budapests mange termalbade, en af byens mange attraktioner.

Er du til gastronomi er Budapest også et interessant valg – da der er ufatteligt mange gode spisesteder i alle prisniveauer.
Her kan anbefales Kispiac Bisztró som serverer fantastisk mad og vin med sjæl og en service der ikke er set mage. Desuden ligger parlamentet tæt på såfremt der skal strækkes ben efter et velsmagende måltid.

Når du først har fået Budapest ind under huden, så vil den for altid være en del af det du tager med dig rundt omkring i verdenen, men også et sted du altid vil vende tilbage til.
Det er derfor at Budapest er blevet skandinavernes mest foretrukne storby i Europa.

Budapest har indtaget den store scene. Med seks millioner gæster årligt er byen i skarp konkurrence med Prag, Barcelona, Paris og Rom om at være Europas mest flatterede storby-darling.
Så hvorfor ikke nyde denne fantastiske storby og få samtidigt behandlet dine tænder professionelt hos Madenta uden at det koster en formue.
Så endnu engang velkommen til Budapest.

Praktisk information:

Ryan Air or Norwegian Air har til sammen 14 ugentlige afgange fra København.
Der er masser af hoteller at vælge imellem i alle prisklasser og forskellige standarder.

Hos Madenta kan vi stå for lufthavnstransfer og hjælper gerne med at finde hotel eller hotellejlighed der matcher dine ønsker.
Ønskes der operabilletter, teaterbilletter eller er der andet der ønskes hjælp til, så kan vi hos Madenta selvfølgelig også bistå med dette.