Mange patienter har en frygt for tandlæger og lyden af boret, og føler ubehag under behandlingen. For dem, har vi gjort det muligt at udføre visse tandbehandlinger i fuldbedøvelse.

Patienten der ønsker narkose får en henvisning fra tandlægen til laboratoriet, hvor der skal foretages forskellige prøver (blodprøver for blodsukkeret, lever og nyrefunktioner, EKG og lungeundersøgelse) for at anæstesiologen kan vurdere om patienten opfylder alle de krav der er nødvendige for at kunne få fuldbedøvelse.

Disse undersøgelser må ikke være ældre en 3 måneder når patienten kommer til klinikken for at starte behandlingen.

Hvordan foregår tandbehandling i narkose

Patienten skal komme til klinikken mindst en time før behandlingen starter, så er der tid nok til lade medicinen virke Man må ikke spise og drikke seks timer før bedøvelsen.

Bedøvelsen foregår ved at der stikkes en slange igennem patientens blodåre. Den sløvende og smertestillende medicin bliver tilført direkte i blodåren gennem slangen. Når man er faldet i søvn lægger tandlægen en iltslange i luftrøret, fordi gylpereflekserne fungerer ikke efter narkosen har fået patienten til at falde i søvn.

Ilten ledes ind i lungerne gennem iltslangen. Slangen fjernes når patienten er vågnet op fra narkosen. Efter bedøvelsen kan man slappe af i en dejlig behagelig seng her på klinikken, og er der ingen komplikationer kan han forlade klinikken med en ledsager. Bemærk at det ikke er tilladt at køre bil.