Hos Madenta har vi stor erfaring med at laveporcelænsfacader. For at sikre et helt ideelt resultat, kræver det et veletableret og tæt samarbejde mellem en god tandlæge og en dygtig tandtekniker. Da indikationen for at lave netop denne type af behandling er kosmetisk, er det yderst vigtigt, at slutresultatet bliver helt perfekt.

Porcelænsfacader er en kosmetisk tandbehandling, hvor en ”skal” eller ”tandforside” af tandfarvet porcelæn eller plast placeres over forsiden på dine tænder for at korrigere slidt tandemalje, uensartede tænder, multiple fyldninger, forkert placerede tænder, mellemrum, misfarvninger små brud og revner.

Parodontose er en bakterierelateret sygdom, hvor den knogle som bærer tænderne langsomt forsvinder. Når Selvom porcelænsfacader falder i kategorien kosmetisk tandpleje, fordi de kan være med til at skabe et lyst smil med perfekt ensartede og harmonisk formede tænder, kan porcelænsfacader også være med til at beskytte overfladen af skadede tænder og eventuelt være med til at eliminere behovet for mere omfattende behandling. Andre fordele ved en facadebehandling inkluderer er at skabe et lyst smil, god holdbarhed, forbedret fremtoning af smilet, og behovet for fjernelse af kun lidt eller ingen sund tandsubstans sammenlignet med kronebehandling. Porcelænsfacader har en levetid på ca. 10-15 år og har mulighed for at forbedre udseendet af din mund, smil og andre ansigtstræk, som understøttes af ordentligt formede tænder.

Behandlingen:

Først bliver dine tænder beslebet let (præpareret), efter hvad der ønskes. Skal en tand trækkes længere ind i tandrækken, bliver man nødt til at slibe mere tand væk for at få plads til porcelænet. Generelt kan siges, at til porcelænsfacader beslibes tænderne minimalt.

Efter præparationen af tænderne skal der tages et aftryk af tænderne. Ligeledes tages der aftryk af den modsidige kæbe samt et aftryk, hvor du bider godt sammen.Disse aftryk sendes til en tandtekniker, som skal producere porcelænsfacaderne.
Bagefter får du midlertidige facader så du kan fortsætte dit normale liv mens laboratoriet arbejder på dine facader. Provisorierne er udført i et plastmateriale, som ikke har den store holdbarhed, og er heller ikke æstetisk perfekte.

Når facaderne er færdige, skal du besøge tandlægen igen. Han vil fjerne de midlertidige facader og prøve alle facaderne på for at sikre sig, at han også synes, at det er et helt perfekt slutresultat.
Hvis der er fuld tilfredshed, renses tænderne grundigt, hvorefter cementeres porcelænsfacaderne en efter en, og al overskud fjernes.

Tænderne er klare til brug med det samme, og kan bruges som var det dine naturlige tænder, og du kan derfor straks nyde dit nye smukke smil.

Hvordan skal jeg behandle mine porcelænsfacader?

Porcelænsfacader er stærke og holdbare og har vist at kunne holde i rigtig mange år, førend de skal skiftes. For at reducere risikoen for at der sker skader med dine porcelænsfacader, er det vigtigt ikke at bide eller tygge i hårde ting såsom nøddeskaller, knogler, og heller ikke bruge dem til at åbne poser eller bide tape over. Din tandlæge kan også anbefale dig at undgå afbidning af f.eks. gulerødder.

Ellers behandles tænderne som om de var dine egne med flittig brug af tandtråd og tandbørstning. Det er vigtigt, at du går regelmæssigt til tandlæge/tandplejer til undersøgelser og tandrensninger for at bevare din orale sundhed og langtidsholdbarhed af dine porcelænsfacader.

Undgå så vidt det er muligt at ryge.

Undgå syreholdige drikke eller mad.

Undgå at drikke eller spise mejeriprodukter de første par dage.