Det innovative All-on-4®-system gør det muligt at gå direkte til en fast løsning, selv i tilfælde med fuld tandløshed.

Med denne teknik anvendes op til 4 implantater for at sikre en stabil fiksering af en helprotese til over- eller undermunden. Under operationen fjernes de dele af resttandsættet, der ikke kan bevares, og implantaterne indsættes. Allerede dagen efter monteres en fast, provisorisk tandprotese, som er specialfremstillet hos vores egen tandtekniker. Dette giver dig en løsning med en æstetisk og fuldt funktionel helprotese på under 48-72 timer.

En anden stor fordel ved All-on-4®-konceptet er, at protesen sidder stabilt på implantaterne, som er placerede i en bestemt vinkel. Dette muliggør en velfungerende rehabilitering, selv i tilfælde af knogletab, som ellers ville have krævet kirurgisk knoglegenopbygning. Indgrebet er mindre omfattende, helingen går hurtigere, og behandlingen som helhed bliver mere omkostningseffektiv.

Med All-on-4® skåner vi dig for et mere omfattende kirurgisk indgreb og letter den økonomiske byrde, samtidig med at du opnår et gennemført resultat og en mærkbar forbedring af din livskvalitet.

BEHANDLINGSTRIN FOR ALL-ON-4®:

1. FORUNDERSØGELSE

Inden behandlingen undersøger vores dentalkirurg dit tandsæts tilstand og evaluerer din kæbeknogles struktur ud fra dit panoramarøntgen eller CT-scan, for at kunne planlægge størrelse og placering af implantaterne med størst mulig præcision. Under forundersøgelsen får du svar på alle dine spørgsmål og vi udarbejder derefter din personlige behandlingsplan og et tilbud.


2. INDSÆTNING AF IMPLANTATERNE

Efter forundersøgelsen kan det dentalkirurgiske indgreb gennemføres den følgende dag: de naturlige tænder, der ikke er levedygtige fjernes og implantaterne indsættes.
Operationen gennemføres under lokalbedøvelse (injektion) og er stort set uden smerter, men fuld bedøvelse kan tilbydes, efter forespørgsel. Umiddelbart efter indgrebet, kan der forekomme mindre smerter og lokal hævelse i ansigtet. Smerten kan lindres med smertestillende medicin, og hævelsen kan afhjælpes med en ispose.


3. MONTERING AF MIDLERTIDIG PROTESE

Ud fra det aftryk, der tages efter operationen, fremstilles den midlertidige protese på vores tandtekniske laboratorium, så vi kan montere den indenfor 48-72 timer. Der er tale om en fast protese, så der er ikke risiko for at den rykker sig eller falder ud. Du kan glæde dig over en æstetisk og funktionel protese allerede i månederne under helingsperioden. Ikke flere dage uden tænder!


4. PERMANENT FAST PROTESE

Efter at implantaterne er sat ind, kræves en helingsperiode på 3-6 måneder. Forudsat den foreskrevne mundhygiejne, vil knoglevævet vokse sammen med rodskruerne, så de bliver en integreret del af kæben, som den permanente, faste protese kan monteres på. Protese og tænder kan være fremstillet i metalkeramik, plastkomposit, banebrydende PEEK-polymer (f.eks: BioHPP) eller det uforlignelige zirkonium; valget er dit, ud fra dine æstetiske og økonomiske overvejelser.


4. REGELMÆSSIG KONTROL OG VEDLIGEHOLD

Efter behandlingen forventer vi, at du årligt kommer til rutinemæssig kontrol. For patienter med parodontale problemer anbefaler vi to kontrolundersøgelser om året.
Der kan dannes tandsten på proteser lige såvel som på naturlige tænder, så tandrensning og fjernelse af plak af en kvalificeret tandplejer mindst en gang om året er vigtigt for at holde din mund ren og sund.


Kontraindikationer for All-on-4®:

Alkoholisme, kraftig rygning, stof- og medicinafhængighed og visse sygdomme og sundhedsmæssige tilstande (stofskifteforstyrrelser, ubehandlet diabetes, alvorlige hjerte-kar-problemer, graviditet). Dentalkirurgen vil afdække eventuelle diskvalificerende faktorer og om nødvendigt foreslå en alternativ løsning.